Een familieopstelling kan jou helpen inzicht te krijgen in waarom je dingen doet zoals je ze doet. Iemand die voor een familieopstelling komt, loopt doorgaans tegen iets aan. Het biedt de mogelijkheid om belastende patronen zichtbaar te maken die diep verborgen liggen in je (collectief) onderbewuste, dat soms al generaties lang kan bestaan. Veel van je patronen, overtuigingen en gedrag vinden zijn/haar oorsprong in de familie waarin je bent opgegroeid. Patronen die jou belemmeren in je ontwikkeling en groei. Het is een werkvorm van systemisch werk. Het laat zien wat er nu op dit moment speelt. Ik werk in groepsverband of individueel. Tijdens een familieopstelling ben je meteen daar, waar een beweging kan komen. Het is een krachtige en eenvoudige manier om tot de kern te komen en te voelen wat er mag gebeuren, welk stapje gezet mag worden.

Groepsverband

De leden van een familiesysteem worden gerepresenteerd door personen die zich daarvoor beschikbaar stellen: de ‘representanten’. De opgestelde personen zijn dus niet de echte familieleden. Je stelt een vraag/klacht, de representanten nemen een plek in de ruimte in en geven daarmee informatie over het systeem. We volgen datgene wat zich wil laten zien.
Deelnemen aan een familieopstelling als representant kan ook al een bijzondere ervaring zijn voor je en iets in beweging brengen! Eén keer per maand is er een familieopstelling bij mij in de praktijk. Ben je nieuwsgierig? Wil je ervaren hoe het is om representant te zijn? Wil je een vraag stellen? Wees welkom!

Individueel

Individueel werk ik vaak met matjes (plaatsankers). Ook poppetjes (tafelopstelling) en opstellingen ‘in de mind’ is mogelijk. We kijken wat het meest passend voor je is. D.m.v. een individuele opstelling kijken we samen naar de kern van het thema waar je tegenaan loopt.